25 juni 2014

Nytt garn


Jag har köpt nytt garn. Det heter Nalle och kommer från Novita. Det är ett mellantjockt sockgarn, 130 m/ 50 g, vilket är något som jag letat efter. Någon som har testat det och som kan ge ett omdöme? Har redan ett sockprojekt igång, men så fort det är klart ska detta garn teststickas.

22 juni 2014

Årets första julklapp påbörjad

 

Jag har startat på årets första julklapp. Det ska bli en tröja, och jag började på den för att jag ville använda ett nystan donegal tweed som jag hade liggandes. Ett nystan räcker ju inte till så mycket, men jag hoppas att det kan räcka som randning till en barntröja i storlek 3 år.

15 juni 2014

Doris

Förra helgen bar det av på examensfest till vännen S. Som jag skrev för något inlägg sedan hade jag med mig en stickad present. Det var vanten Doris.
 




S gillar naturtoner, så jag valde att sticka i ockra och olika nyanser av grått (allt från stashen!). Eftersom jag själv är en ganska färgglad person funderade jag först på att göra mudden grå med gula solgula prickar, men såhär i efterhand är jag glad att jag struntade i det. Jag känner inte riktigt att vantarna blev i min stil, men de blev desto mer i S stil vilket var det viktiga.
 
Mönstret var riktigt kul att sticka, och fort gick det med. Gillar det mer nu än när jag började, och S verkade också uppsakatta presenten.

01 juni 2014

Sjal av garner i stashen!

Eftersom koftan jag skrev om i förra inlägget har börjat trilskas (för liten här och för stor där) passade jag på att sticka klart min Stella Luna istället.






Nöjdhetsgraden är högsta möjliga när det gäller garnet eftersom den är stickad i garn som jag redan hade hemma. Det jag är mindre nöjd med är storleken. Eftersom jag bara hade en viss mängd garn blev jag tvungen att sticka den mindre versionen med fem upprepningar istället för sex. Sedan hade jag även velat ha den lite djupare. Jag vill definitivt sticka den igen, men då får det bli i "sport- weight" istället för sockgarn, stickor 4 istället för 3,5 och med sex upprepningar istället för fem.

Mönster: Stella Luna av Laura Aylor
Garn: Det grå är Schoppel Wolle Admiral och det vita Fabel
Stickor: 3,5 mm