17 januari 2013

Gör fel, gör om, gör rätt + de perfekta knapparna


Jag gjorde ingen provlapp när jag började sticka på min Deco. Resultatet av detta blev, naturligtvis, att allt blev för litet. Jag fortsatte att sticka ett tag efter denna upptäckt och tänkte att "det går nog att blocka ut", men efter moget övervägande började jag igår om från början. Jag har även kommit fram till att min tweedkofta med flätor, som jag har stickat bakstycket till, kommer att gå samma öde till mötes. Försöker att tänka att 1. Vad är det för mening med att sticka fina koftor om man ändå inte kan ha dem när de är färdiga och 2. Tänk vad länge garnet räcker när man stickar allt två gånger! Billigt och bra (fast kanske ändå inte något jag rekommenderar). 


Något positivt med Deco är dock att jag, efter extremt mycket letande, har hittat knapparna till den. De är lite mönstrade, lite glittriga och så syns de lagom mycket mot garnet. Jag tror de kommer att passa alldeles perfekt till just den här koftan, så nu börjar jag sticka på nytt och med ny inspiration.

3 kommentarer:

Anna sa...

Snygga knappar! Visst är det trist att behöva göra om, men det brukar ändå kännas bra när man väl gör det.

Blenda sa...

Men det är ju något alldeles särskilt när man har gjort om och gjort rätt! Plagget (eller vad det nu är), blir ju så speciellt, och man är så stolt över sig själv för att man faktist inte nöjde sig! Fast det där är väldgt olika för mig, ibland börjar jag om, och ibland gör jag det inte för då är det eg i första hand själva trippen och målet som är grejen, och inte själva resultatet!

Knappen passar toppenfint mot det stickade!

Ha det gott/Blenda

bondtösen sa...

Anna, du har helt rätt. Nu har jag stickat ungefär lika långt som innan jag repade upp, och det känns väldigt bra.