14 april 2013

Balkongpremiär!

Nu har jag bestämt mig. Jag ska trotsa vintern! Igår var jag därför och köpte penséer till krukan som jag har vid min dörr, och så köpte jag en liten bellis till balkongen. Eftersom det fortfarande är risk för frost, det var minus 1,4 grader inatt, håller jag nu stenkoll på väderprognosen, och jag kommer nog att få flytta mina nya små vänner in och ut en del innan faran är över. Trots detta så känns det helt klart värt det. Lite blommor gör livet mycket roligare!


Nya kurser i plugget har gjort att sticktiden har varit minimal den här veckan, men idag unnade jag mig en hel eftermiddag med stickning. För att trotsa vintern ytterligare blev det stickning på balkongen medan jag maratonlyssnade på "stick with us podcast". Både en fluga och en lärka vågade sig fram, och trots att jag efter ett tag tappade känseln i fingrarna på grund av kylan, och därav fick något lustig stickfasthet, så var det ändå superhärligt! 

På stickorna just nu sitter en ny Deco, och jag har redan stickat tre provlappar och trots detta fått repa upp och starta om två gånger. Det går verkligen troll i det här mönstret, men skam den som ger sig. Jag vill ha en Deco, så en Deco ska det bli. 


Garnet är Pickles pure wool. Det är sådär strävt och härligt som vissa ullgarner kan vara och jag tror att det kan bli riktigt bra till den här koftan bara jag får ordning på stickfastheten. 


2 kommentarer:

Emmy sa...

Det där ser väldigt mycket mer ut som ett Deco-garn. Det kommer bli jättefint!

bondtösen sa...

Ja, jag hoppas på det!