12 augusti 2013

Fieldwork cardigan

För ett tag sedan startade stickwithuspodcast en stashometer. Jag hängde på och tänkte att nu ska stashen minska, men så hittade jag fieldwork cardigan. Den var så väldans söt att jag bara var tvungen att sticka den, så det fick bli en runda till garnaffären i alla fall.När jag började sticka hade jag just hört Maria i stickwithus prata om att mönstret var krångligt och lite svårt att förstå sig på. Jag läste därför igenom det flera gånger innan jag började (något som jag nästan aldrig gör annars) och såg verkligen till att jag visste hur jag skulle sticka innan jag väl började. Kanske var det därför som jag inte hade några som helst problem under stickningens gång. Kan hålla med Maria om att det är lite konstigt att sticka ärmarna i två delar och sy ihop dem på både ovan- och undersidan, men jag tyckte ändå att det funkade bra, och jag är väldigt nöjd med resultatet!

Garnet jag har stickat i är Rowans wool cotton 4ply. Det var ett trevligt garn att sticka i, och jag gillar blandningen bomull ull. Jag är väldigt frusen, så även om det här är en sommarkofta tycker jag om att det i alla fall är lite ull i den. Något som jag inte gillade var dock att det var knutar i flera av nystanen. Förhoppningsvis, eftersom jag trots detta gärna skulle sticka något mer i detta garn, var det bara jag som hade otur, men det är ändå ganska tråkigt.

Mönster: Fieldwork cardigan från Pompom quarterly
Garn: Rowan wool cotton 4ply
Stickor: 3 och 3,5 mm
  

5 kommentarer:

Marika sa...

Snyggt!

Blenda sa...

Vilken härligt somrig kofta! :-)

Ha det gott! /Blenda

ylva sa...

Så fin den är ! Hade den som favorit på Ravelry och har haft seriösa tankar att köpa tidningen men sen kom nåt annat emellan , nu blev jag påmind igen. underbar färg och den passade så bra till klänningen . Ha det gott .

Efwa - Medea sa...

Din kofta är verkligen superfin och klänningen är ljuvlig!!
Hittade hit via ravelry.

bondtösen sa...

Tack snälla ni!