24 februari 2014

Emelie!

Eftersom så många verkar sticka sig en Emelie var ju även jag tvungen att sticka mig en, och här är hon! Hon är stickad i garnet som skulle ha blivit en 30- talströja (den som inte ville sig), och har fått fina små rosa/vit/gröna knappar till.


Något som jag uppskattade med det här mönstret var ärmkullen. Jag har stickat ärmar uppifrån och ner ett par gånger nu. Föregående gånger har jag inte tycket att det varit ett speciellt smidigt sätt att sticka på, och jag har heller inte blivit helt nöjd med passformen. Men passformen blev mycket bättre på Emelie än på tidigare koftor. Så pass bra att jag till och med kan tänka mig att använda ärmen till fler koftor. Knepet tror jag är att man på Emelie stickar fler maskor uppe på ärmkullen innan man börjar med de förkortade varven. På så vis blir ärmen inte så spetsig uppe vid axeln. 

Mönster: Emelie
Garn: Rauma finull
Stickor: 3 mm 

4 kommentarer:

Anna sa...

Fiiiin!!

Liisa sa...

Jättefin blev hon, din Emelie! Svårt det där med ärmkullar också, kul att du verkar hittat en form som du trivs bra i!

Emmas dagar sa...

Hej!
Här har jag aldrig varit förut...
Vilken fin blogg du har och så snygg Emelie du stickat.

Anonym sa...

Vilken jättefin färg på din Emelie, och vilka passande knappar du hittat. Det där med ärmkullarna låter lovande. Jag håller själv på med en Emelie, men har fått börja om två gånger, så det skulle ju vara roligt om ärmstickningen går bra från början ...