26 april 2015

En mindre lyckad kofta

För några veckor sedan köpte jag helt fantastiskt fint turkost garn från Magasin Duett i kvaliteten Supersoft. Jag var så pepp på att sticka mig en turkos kofta att ha i vår, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...


Koftan ser helt okej ut på bilden, men jag är inte nöjd. Minns ni bilden som jag la upp för ett tag sedan på en stickning som blödde något enormt när jag blötte ner den, den här? Det var denna kofta. Jag förstod redan när jag stickade att den skulle fälla, för jag blev blå om fingrarna, men jag trodde inte att det kunde fälla på det här sättet. Jag bytte vatten bortåt 20 gånger innan jag blivit av med den värsta färgen, och sedan tog jag en extra sköljning med ättika. Under alla dessa sköljningar kom också en annan otrevlig effekt, nämligen att koftan krympte lite. Det kan jag ju inte gärna skylla på garnet, utan snarare på mitt lite bryska handhavande när jag höll på med alla sköljningar, men den blev både lite tajtare och lite kortare än innan jag blötte den. Lägg sedan till att den blev lite för tajt över axlarna, trots att jag modifierade mönstret, och att jag fick ont i händerna när jag stickade eftersom jag hade ganska hög stickfasthet. 

Jag har använt koftan ett par gånger, men jag känner mig inte bekväm i den. Det är så himla synd, för jag tycker fortfarande att färgen är helt fantastisk. Men som det känns nu skulle jag hellre vilja göra mig av med denna kofta och sticka en ny, en som jag verkligen trivs i och som jag är nöjd med garnet med. Dessutom tycker jag det var extra synd att just det här garnet färgade, för det finns i så många fina färger. Men nu är jag lite rädd för att beställa mer, för jag vill inte vara med om det här en gång till. 

Mönster: Blank canvas
Garn: Supersoft från Magasin Duett
Stickor: 3 mm

4 kommentarer:

ylva sa...

Inte roligt när man både lagt ner tid och pengar , jag har hört så mycket bra om supersöt men nu blir man lite tveksam och tänk om man vill ha flera olika färger ?

Marika sa...

Så tråkigt!
Jag har 2 koftor i supersoft och ingen av dem har släppt så mycket färg, så det är förhoppningsvis bara den färgen som är sådan.

Liisa sa...

Men så tråkigt. På bild ser koftan i alla fall väldigt fin ut men jag vet precis känslan när man själv inte är helt nöjd. Då spelar det ingen roll vad andra säger. Det supersoft jag har stickat i har inte blött så mycket även om det varit en del överskottsfärg. Tvätta i ättika har jag hört om man har flera färger. Men fråga Petra på magasinduett om hon känner till att det turkosa beter sig så.

bondtösen sa...

Mejlade Petra på Magasin Duett om detta som du föreslog Liisa, och vissa av färgerna har en del överskottsfärg. Speciellt de blå. De ska enligt Petra inte fälla mer efter att man sköljt dem. Vill gärna tro på det, men känner mig ändå något skeptisk efter denna upplevelse. Svaret kom dock väldigt snabbt, och jag uppskattar att Petra månar om sina kunder!