02 maj 2015

Stickmål för maj

Roligast med att sticka tycker jag är att planera, starta upp och att avsluta. Stickningen däremellan kan sedan vara allt från helt fantastiskt till bara en enda lång raksträcka. Jag befinner mig på en av de där raksträckorna just nu. Då kan det vara bra att sätta upp mål, för annars är det så lätt att projekten hamnar i UFO-korgen. 

Mitt mål för maj är att bli klar med minst en kofta eller tröja, och projekten som jag valt att arbeta på är min kofta Lovely och min tröja Alvy. Lovely skulle jag vilja få klar bara för att jag tror den kommer att bli så himla fin. Dessutom har jag en sommarklänning som den skulle passa perfekt till, vilket gör den ännu mer angelägen att få klar. Problemet är bara att den tar sån förbaskat lång tid att sticka. Alvy skulle jag vilja få klar eftersom jag vill använda den. Jag behöver en varm ylletröja när jag jobbar. Som tur är har jag fått en liten nytändning på Alvy. Tråkigt väder och småkrasslighet har resulterat i en halv bål denna helg. Fortsätter jag i den takten är den snart klar. Lovely är det sämre med. Ni ser ärmarna till den på bilden nedanför. Det är de till vänster. De var det ända jag stickade på hela förra helgen. Stickade säker 10 timmar, och ändå växte de bara med en decimeter. Ärmarna till höger tillhör Alvy, och de behövde bara några kvällar var för att stickas klara. Stickor 2,5 och flätor tar lite tid jämför med slätstickning på 3,5:or...


För att peppa mig själv lite har jag plockat ihop garn till ett projekt som jag får börja på efter att jag stickat klart projekten ovan. Det ska bli halvvantar, Spring roses- in Vienna. Längar så tills jag får börja sticka på dem.


2 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Jag vill också bli klar med minst en kofta i maj. Spring Roses är verkligen fina. Jag har stickat ett par, men gav bort dem. Borde faktiskt sticka ett par till mig själv innan vintern.

ylva sa...

Låter som en bra plan, jag har alldeles för många UFOn att ta tag i ....