14 augusti 2015

Min nya mysiga kofta

Min nya kofta, stickad i ett av mina favoritgarner, nämligen Tweedy. 

När jag beställde det här garnet så trodde jag att det skulle vara mycket ljusare än det var. Jag blev därför lite ställd, så garnet blev liggande ett par månader innan jag började sticka i det. När jag väl började sticka hade jag ingen aning om hur koftan skulle se ut. Jag ville ha en v-ringning, det var allt jag visste. Sedan blev resten som det blev. Sjalkragen kom till exempel till för att jag hade väldigt mycket garn kvar när jag bara hade halskanten kvar att sticka.


Koftan var i tajtaste laget när den var klar, men efter ett bad blommade garnet verkligen ut, och koftan antog en perfekt storlek. Ärmarna växte dock lite mer än jag tänkt mig. Dem får jag därför ha uppvikta, men den stilen tycker jag passar bra ihop med sjalkragen. Koftan ser lite mysigare ut då.



Knapparna hittade jag i mammas knapplåda. Jag var väldigt skeptisk till dem, för jag tyckte de var så tråkiga, men när koftan var klar visade de sig vara helt perfekta till. Rätt färg, och rejäla så de inte försvinner i det rustika garnet. 


Jag älskar verkligen tweed. Speciellt när den är såhär subtil, utan extrema fläckar utan bara trevligt levande.

Garn: Tweedy från Pickles
Mönster: Eget improviserat
Stickor: 4,5 och 5 mm


5 kommentarer:

Liisa sa...

Fullpoängare! Tycker de uppvikta ärmarna blev pricken över i:et

Marika sa...

Vad fin den blev!
Och jag håller med Liisa om ärmarna.

Anna sa...

Den är ju bara så fin! Och sitter perfekt. Bra gjort! 👍😀

Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika sa...

Vad fin! Den ser fantastiskt mjuk och mysig ut.