04 november 2017

Min tredje Polly


Koftan Polly kan vara det bästa koftmönstret som någonsin gjorts. Här är min tredje kofta i just det mönstret.


Den här gången har jag stickat i Noro Silkgarden Sock Solo som är helt fantastiskt fint. Från början hade jag inte tänkt sticka någon kofta i det, utan jag köpte bara ett nystan. Men det var så vackert att det förtjänade att bli en kofta, så jag fick komplettera. 

Första försöket med den här koftan gjorde jag i mars i år, men då blev den alldeles för stor. Sen hamnade den i ett mörkt hörn fram tills dess att Strikketerapi utannonserade KALen sjølvsagtsamstrikk. Den gick ut på att man skulle sticka sig något eget, helst lite större, plagg. Nu brukar ju jag mest sticka åt mig själv, så jag behövde ju ingen putt framåt så, men jag tyckte ändå att det passade att sticka med just Norogarnet till den här KALen eftersom det är så fint.


Knappvalet var jag lite velig med. Jag köpte först rosa plastknappar med lite guldglitter i, men till sist blev det mina favoriter, pärlemorknappar, istället, och det känns helt rätt. De blev trots allt ljusrosa, vilket tar upp skiftningarna i garnet väldigt fint.

Mönster: Polly av Linnea Öhman
Garn: Noro Silkgarden Sock Solo
Stickor: 3,5 mm

1 kommentar:

Wallinskaya sa...

Vilken fin färg och kofta!