18 mars 2018

Det perfekta spetsmönstret för en kofta

Min första Salal stickade jag i höstas. Sen dess har jag redan hunnit sticka två till! Fast egentligen är det mest spetsmönstret jag använt, resten av koftorna är efter eget tycke, men spetsen känns helt perfekt. Det gör koftan lagom spännande, utan att det blir för mycket. 


Min andra Salal ser ut ungefär som den första. Den är kort som i originalmönstret för att passa till framförallt klänningar. Garnet är Cascade 220 heathers, som jag verkligen gillade att sticka med! Det var mjukt och trevligt, men samtidigt verkar det hålla utan att noppa. Dessutom älskar jag att det är lite liv i det.



Min tredje Salal gjorde jag längre. Garnet är Onion Organic Cotton+ Merino Wool som införskaffades på en jobbresa i Danmark i fjol. Jag tycker om resultatet, men det var inte förlåtande att sticka i. Alla skillnader i stickfasthet mellan varv syntes väldigt väl, så jag har faktiskt stickat ett par delar flera gånger. Kanske beror det på färgen också. Allt syns ju bättre i ljust garn än i mörkt. Just ljusgult känns annars som en hit! Visste inte att jag trivdes så bra i den färgen, men nu kan det nog bli fler gula plagg. 



1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med - ett fint koftmönster! Tänk att du redan hunnit med tre!