23 oktober 2013

BesvikenMinns ni den här koftan? Hon heter Elsie och jag stickade klart henne i somras. Eftersom hon är stickad i drops alaska var hon lite för varm att ha just då, så jag har nyligen börjat använda henne. Det är här det tråkiga börjar...


Redan efter första dagen märkte jag att garnet hade börjat noppa på ärmarna. Jag tänkte att det kanske inte blir värre, men det blev det. Jag har aldrig sett så mycket noppor på så kort tid, och jag är väldigt besviken. Här har jag lagt ner massa tid på en kofta som jag gillar när det gäller både färg och form, och så ska det bli såhär. Eftersom jag gillar det mesta med henne utom just nopporna kommer jag nog att använda henne en hel del i alla fall, men några fler tröjor i det här garnet kommer det definitivt INTE att bli. Har ni liknande erfarenheter, och vilka garner gäller det i så fall? Jag vill ju helst inte råka ut för samma sak igen.

2 kommentarer:

ML sa...

Trist!
Du kan raka tröjan med en engångshyvel, så får du bort en hel del noppor. Gör det igen när nya noppor kommer, till slut har det mesta lösa rest sig ur tröjan och då noppar det inte så farligt längre.

Malabrigo lace är ett garn som det lätt blir noppor på.
Entrådiga, lösspunna garner får också lättare noppor än andra.

bondtösen sa...

Tack för tipset! Har faktiskt hört detta råd förr. Jag har bara tyckt att det låter lite läskigt, men nu känns det helt klart värt att prova.