14 maj 2014

Min "Foyle´s War"- tröja

Min 50- talströja är klar! Så nöjd jag blev och så fin jag känner mig i den. Har redan använt den flera gånger. Jag känner mig verkligen som Sam i Foyle´s war eller någon av barnmorskorna från East End när jag har den på, och det är inte fy skam!
Inte nog med att jag tycker om resultatet, den här tröjan var kul att sticka med! Nya tekniker och ytters lite montering på slutet. Bara en ynka söm under varje ärm och att sy fast bandet i halsen. Ärmar och kropp stickades ihop samtidigt, och man minskade för ärmkullen under tiden. Blev riktigt snyggt faktiskt. Fick dock repa upp en gång eftersom mönstret sa att man skulle börja med halsringningen när arbetet mätte 3", men då blev jag inte klar med ringningen samtidigt som ärmkullarna (och det blev inte så bra). Nästa försök räknade jag istället ut på vilket varv jag skulle börja avmaska i halsen för att det skulle gå jämnt ut med formningen av ärmkullarna, och då blev det mycket bättre.

Mönster: Betties Pullover från´Knitting Daily
Garn: Rowan Felted Tweed
Stickor: 3,5 mm
2 kommentarer:

ylva sa...

du är så himla fin i din tröja , blir allt lite sugen. Min stackars "frilled jumper" ( vår knit along ) ligger mest och bara ligger där i korgen för jag kom också av mig :( kanske man kunde repa upp och börja på denna ???

Emmy sa...

Jättefin är den! Jag blir lite sugen på att härmas...