12 april 2015

Kanintofflor

Jag har länge spanat in ett mönster på kanintofflor från Debbie Bliss. Så när jag för två veckor sedan fick ett litet kusinbarn var saken klar. Jag var tvungen att sticka henne ett par små kanintofflor!



Det var ett kul mönster att sticka, och en helt annorlunda konstruktion än jag träffat på tidigare. Man börjar med att sticka skaftet, sedan nosen, sidorna och till sist sulan. Allt stickas på jumpersticka fram och tillbaka, och på slutet fick man sy ihop tofflorna i bakkant. Öronen skapade lite problem, för de var hemskt svåra att få snygga. De är så himla små, så det var svårt att sy ihop dem. Efter tre försök på första örat kollade jag på ravelry på andra kanintofflor, och det verkar inte som att det går att sy ihop öronen helt perfekt. Då kändes det lite bättre, även om öronen fortfarande är ganska knögliga i topparna.

Garnet jag använde är drops karisma, och allt kommer från stashen. Det vita garnet köpte jag för flera år sedan med tanke att det skulle bli en norsk kofta. Någon dag kanske det blir det med, för det gick bara åt 3 g vitt. Det grå garnet kommer från en sjal som jag började på i vintras, men som jag aldrig stickade klar eftersom jag blev missnöjd med färgvalet. Komplementfärgen har jag redan stickat upp (det blev en mössa), men jag har fortfarande ett par nystan kvar av det grå. De kanske kan bli fler kanintofflor, för de är så himla söta, och i min smak perfekta "grattis till babyn" presenter eftersom de gick relativt snabbt att sticka.

Mönster: Bunny Booties från Debbie Bliss
Garn: Drops Karisma
Stickor: 3 mm

1 kommentar:

ylva sa...

va söta dom var !