02 juni 2015

Harrogate

Här är den, min Harrogate, och jag är verkligen nöjd med den. Bäst av allt är att den är varm! Perfekt i det här kyliga vädret som envist håller sig kvar med andra ord. Jag har redan använt den flitigt ute i fält.
Något som jag gillar med mönstret är att det är lagom mycket flätor. Tröjan är intressant, utan att se överarbetad ut, och den gick dessutom snabbt att sticka. Jag har stickat i kampes 3- trådiga som är lite rustikt. Det gillar jag. Tycker det är härligt med det där sträva. Sedan finns kampes i så många fina färger med. Jag valde, väldigt oväntat, grönt denna gång, men jag trivs faktiskt riktigt bra i det. Det är ju en väldigt lugn grön färg, jag tror det är det som är nyckeln i mitt fall. 

Sedan till något lite irriterande, som till att börja med till och med var väldans irriterande. Jag har stickat fel i flätorna på ett ställe, men hade kommit så långt när jag upptäckte det att jag inte orkade repa upp. Fast det är väl det som är charmen med hemstickat också, att det inte är perfekt. Sedan så syns felet inte så mycket som jag trodde från början heller, vilket är ännu bättre. Så om jag inte berättar var felet är så tror jag inte att någon ser...

Mönster: Harrogate av Amy Herzog
Garn: Kampes 3- trådiga
Stickor: 3,5 mm

4 kommentarer:

Marika sa...

Den är supersnygg!

Liisa sa...

Förstår att du är nöjd - den är jättefin och sitter perfekt!

ylva sa...

Hur fin som helst och som sagt det är bra att ha en varm tröja när det 5 : juni med åska och drivis!

Anonym sa...

Jätte fin. Det finns så många fina modeller att sticka så man vet inte var man ska börja. //Inger