22 juni 2015

Lovely

Jag hoppas ni hör fanfarerna i bakgrunden, för Lovely är klar!!!

Jag kan knappt med ord beskriva hur glad jag är över att vara klar med den! Den har varit en riktig utmaning att sticka, och jag har nog aldrig stickat något som varit mer komplicerat. Den har krävt flera pauser och jag har varit mer än trött på den flera gånger. Därför känns det extra bra att jag faktiskt blev klar. Men, om jag någon mer gång skulle få för mig att sticka en kofta med stickor 2,5 mm och tusen nuppar så hoppas jag att någon stoppar mig!

Jag har i stort sett följt mönstret helt. Enda undantaget är att jag gjorde ärmarna ett par cm längre än i beskrivningen. Knapparna hade jag hemma, och de var från början tänkta till en mer turkos kofta, men det visade sig passa perfekt till det här garnet. Klänningen köptes inte i syfte att passa koftan, men de visade sig vara en perfekt kombination. Kan bli en välanvänd outfit i sommar om värmen bara vill komma. 

Mönster: Lovely av Kim Hargreaves
Garn: Lanett från Sandnes
Stickor: 2,5 mm

6 kommentarer:

KataM sa...

Men, så fin! Jag förstår att det var en utmaning, men den är verkligen Lovely.

Marika sa...

Sååå snygg! Och klänningen och koftan är verkligen en perfekt kombination.

ylva sa...

Så lovely! Fantastiskt jobb och vilket strålande resultat. Extra nöjd förstår jag efter allt slit

docksjö sa...

Ser underbart gosig ut, Jag har tänkt att jag skall göra en flätad kofta det är så fint, till och med börjat på en men repat up då jag inte gillade garnet. Nu tror jag att det kan vara tid att försöka igen, när jag har din fina som inspiration.

Liisa sa...

Koftor på 2,5 mm är en utmaning men de blir fina! Så på den delen tänker jag inte försöka stoppa dig! Möjligen kan jag protestera om du ska ha noppor på ;) den passar dig perfekt!

bondtösen sa...

Tack alla! Bra att du repade upp docksjö! Ska man göra en kofta gäller det att man gillar garnet. Kul att jag kan inspirera till nya försök.