17 november 2015

RestgarnsfiltDen här filten virkade jag i somras för att bli av med restgarner. Det blev en söt liten filt, som jag säkert tror kan komma till användning som present till någon liten nyfödd i framtiden.

Rutorna i filten var hur kul som helst att virka! Jag kunde liksom inte få nog. Ville bara virka en till och en till och en till... Då tänkte jag att "det här är ju ett perfekt restgarnsprojket. Jag kommer virka massor av såna här söta filtar". Men sedan skulle jag virka ihop rutorna. Alltså, fy vad tråkigt det var! Och när jag sedan satt en hel kväll och fäste trådar och därefter räknade till att jag hade 84 trådändar kvar till kvällen därpå, då försvann alla hopp om att det skulle kunna bli ytterligare en söt filt med rutor virkad inom de närmsta åren. Tur är det att den blev fin i alla fall. Och stashen minskade med nästan 1000 m!

Garn: Massor av restgarner i dk och worsted
Virknål: 3,5 

3 kommentarer:

Annika sa...

Jo, den var jättefin! Du kanske kan göra en med större rutor, så blir det mindre att fästa? Eller också kan du virka in åtminstone första tråden i varje ruta så den inte behöver fästas, och kanske nästa tråd kan virkas in i kanten när du virkar ihop dem?

ylva sa...

Ja verkligen jättefin , men som sagt många trådar blir det .....

bondtösen sa...

Annika, jag skulle konsulterat dig innan jag började virka! Jag hade inte en tanke på att virka in trådar på vägen, men såklart skulle ju det underlätta massor. Jag skyller min oförmåga att komma på kreativa lösningar på att jag inte är så van vid att virka som att sticka. Just nu är jag nog ändå för trött på rutor för att virka en filt till, även om det skulle gå att underlätta arbetet.