29 november 2015

Om att ha koll på designers

Denna vecka har jag börjat på en ny stickning. Det ska bli en Empire, en kofta som är designad av Gudrun Johnston.


Jag brukar inte ha så bra koll på vem som har designat vad. Visst, jag har lite koll på de allra största namnen, men inte så att jag specifikt brukar kolla upp designers. Jag hade en diskussion om detta med vännen J häromdagen. J påpekade då att "om du gillar något som en designer har gjort, då är det ju ganska stor chans att du gillar fler grejer som han/hon har designat", och ja, jag kanske börjar fatta vad hon menade.

Koftan som jag börjat sticka nu är som sagt designad av Gudrun Johnston, och för ovanlighetens skull gick jag idag in på Gudruns sida på Ravelry för att se vad mer hon har designat. Jag blev minst sagt förvånad när jag upptäckte att det är Gudrun som ligger bakom flera av mina favoritmönster! Hon har bland annat designat:
  • Audrey in Unst. Denna kofta har jag stickat en gång, och jag har den på önskelistan över saker att sticka igen.
  • Levenwick. Denna kofta har jag stickat efter mönstret en gång. Blev inte så nöjd med resultatet, men har sedan använt enbart den vågiga kanten till två av mina absoluta favoritkoftor.
  • Little Wave. Har kollat på denna kofta länge, men inte stickat den. Än vill säga...
  • Belmont. En söt, retroaktig kort kofta och
  • Knit a Lace Cardigan. Också en söt kofta med retrovibbar.

Utöver dessa mönster som jag redan kände till hittade jag även ett par nya favoriter
  • Ninian. En tröja med vågmönster
  • Balta. Ett supersnyggt linne som jag bara måste sticka till sommaren.
Den här upplevelsen har verkligen fått mig att inse att vem som har gjort vad inte är så dumt att kolla upp. Kanske kan jag hitta ett helt gäng nya favoritmönster genom att göra det.


Inga kommentarer: