02 april 2016

Koftan i den perfekta färgen

Då var den klar, min kofta i den bästa turkosa färgen. Jag älskar verkligen den här färgen, och jag tror det var det som gjorde att jag tyckte att garnet var bättre att sticka i den här gången. Tycker fortfarande inte att det är det bästa garnet jag stickat i, det är lite strävt, men ändå helt ok.

Mönstret är Slanted Sleeven som jag stickat en gång tidigare. Koftan blev för liten till att börja med, men efter en tvätt är den okej. Den töjde sig flera cm på bredden, och ärmarna blev flera cm längre. Jag hade blivit förvarnad om detta av vännen M, så som tur var maskade jag av ärmarna när de var 47 cm. Nu efter bad är de 50 cm. Jag följde mönstret på överdelen, sedan stickade jag min egen variant. Så gjorde jag förra gången med. Istället för att sticka resår i ryggen har jag gjort minskningar och ökningar för att få den mer figurnära. Jag satte även knapparna närmare varandra än mönstret angav för att minska risken för glipor mellan dem. Lite tendens till glipor blir det även nu, men jag tror det är svårt att undvika med en sådan här kant, en som är smal och som stickas samtidigt som man stickar koftan.

Är extra nöjd med knapparna. Även här hade jag hjälp av kompisarna, både M och L. Jag ville från början ha knappar som gick i precis samma färg som garnet, men det avfärdade vännerna som tråkigt. Jag valde därför ljusa pärlemorknappar istället, och de tar upp det vita i garnet på ett väldigt fint sätt. 

Garnet finns i fler fina färger, bland annat gult och gammalrosa. Kan därför hända att det blir en slanted sleeven till.

Garn: Permins Zenta
Stickor: 3 mm

2 kommentarer:

Liisa sa...

Så fin den blev! Sitter perfekt också! Bra med tips om att garnet töjer sig. Jag älskar Zentas mörka turkosa/petrol.

Annika sa...

Oj, det var bra att veta att det töjer sig! Jag är strax klar med ett par strumpor i Zenta just nu, och nu blir jag lite orolig. Särskilt eftersom jag valde mellan en lite för stor och en lite för liten storlek, och gjorde den större.
Jättefin kofta i alla fall! Enkel och vårig.