06 september 2017

Hjälpsamma människor

För några veckor sedan åkte familjen på en utflykt till Gränna. Jag hade kollat innan om det fanns någon garnaffär där, och det gjorde det, men den skulle inte vara öppen. Blev därför fantastiskt glad när där fanns en garnbutik till och som dessutom var öppen. Syter Lyster hette den. Där fanns massor av fint garn, främst i naturmaterial, och jag köpte med mig tre härvor silkegarn hem i den mest fantastiska färgen! 


Efter att ha stickat som en tok i två veckor fick jag klart en klänningskofta som jag hade tänkt ha på ett dop i helgen. Skulle bara skölja ur koftan, och det var då problemen startade. Garnet blödde nämligen, och det blödde mycket. Fick tips både av vännen J och vännen M, men inget hjälpte. Garnet fällde så pass mycket att koftan både blev blekare, flammig och dessutom lyckades jag inte skölja bort all färg över huvud taget.


Jag blev ganska ledsen över detta, och man kan ju tro att historien bara får detta tråkiga slut, men icke. Jag ringde nämligen till Syster Lyster, utan större hopp om att få någon hjälp eller kompensation, men fick ett helt fantastiskt bemötande! Idag var jag och lämnade in koftan som Hanne i affären ville ha för att visa för garnleverantören, och jag fick välja nytt garn! Så jag behövde alltså inte kontakta garnleverantören själv, och fick dessutom med mig tre fantastiska grå härvor från Ullcentrum hem istället. Jag känner mig bara så tacksam och glad över att det finns såna männsikor 💗. Så om ni har vägarna förbi Gränna kan jag varmt rekommendera er ett besök där!

3 kommentarer:

Marika sa...

Vilken fantastisk service!
Det syns ju inte så bra på bilden att den blev flammig, men det är ju ännu värre än att den bara fällde!

bondtösen sa...

Bilden är från innan den badade, så där är den fortfarande snygg :-)

Liisa sa...

Verkligen tråkigt att den fällde så mycket att det påverkade det färdiga plagget! Bra med bra service dock.