21 oktober 2017

Vanilla is the New Black

Jag kan inte sluta sticka sockar. Så snart jag är klar med ett par lägger jag upp ett nytt par. Här är ett par i mönstret Reversed Vanilla. För den som inte följer den brittiska/amerikanska stickvärlden är "Vanilla Socks" ett uttryck för att beskriva helt vanliga sockar som inte har några krusiduller. Jag har stickat efter ett mönster som heter Reversed Vanilla, vilket är en omarbetad version av mönstret Vanilla is the New Black som blev galet poppis för ett tag sedan. Enda skillnaden mellan mönstren är att Reversed Vanilla stickas från tån och upp medan originalmönstret stickas från skaftet och ner. Hela grejen med det här mönstret är annars hälen som inte är lik någon annan häl jag testat. Den blir så snygg!


Garnet är en av de härvorna jag köpte från Piratenwolle i somras, och jag gillar det verkligen. Precis lagom spräckligt för att vara intressant, men utan att kännas skrikigt. 


Jag ville att dessa sockar skulle bli riktigt tajta så att de funkar bra att ha i skor i vinter, så jag stickade dem lite kortare än vad jag vanligtvis brukar. Resultatet blev extremt tajta sockar. Såhär i efterhand skulle jag ha stickat 0,5- 1 cm extra innan jag började med hälen, men det får jag väl testa på nästa par istället.


Mönster: Reversed Vanilla av Anne Fletcher
Garn: Sockgarn från Piratenwolle¨
Stickor: 2,25 mm


Inga kommentarer: