18 oktober 2017

Provstickar

Jag håller på med massor av projekt just nu (som vanligt) men funderar ändå på vad jag kan sticka härnäst. För ovanlighetens skull har jag därför stickat provlappar!När jag funderar på vad jag verkligen behöver i min garderob är det två saker som jag kommer att tänka på. Dels en ljusgrå kofta, för det har jag tänkt att jag borde sticka i flera år, men också en rosa kofta. Jag har redan flera rosa koftor, men bara tunna varianter i jersey och maskinstickat. Ingen som är tjock nog att ha på vintern för en frusen själ som mig. 

Till att börja med stickade jag en provlapp i en tråd pickles merino tweed och en tråd tunn alpacka (den i mitten). Jag är lite petig med att få ett jämnt färgresultat, och eftersom merino tweeden drar åt hallonrosa medan alpackan är mer bubbelgum var jag inte helt säker på vad jag tycket om resultatet. Jag köpte därför ett nystan Loden som jag trodde skulle vara knallrosa, men det var det inte. Blev ganska besviken när jag fick hem nystanet i brevlådan, men det var innan jag stickade upp det. Nu älskar jag färgen! Tror även att den passar mig som har väldigt ljus hy lite bättre med, så det kommer definitivt bli en kofta i det garnet. 

Förutom de rosa provlapparna har jag även stickat en ljusgrå provlapp, och den blev så fin! Kommer att bli så snyggt med en kofta i den färgen och med pärlemorknappar till. Nu ska jag alltså bara bestämma mig för vilken kofta som ska stickas först. Lutar åt en grå, men man vet aldrig. Har lovat mig själv att sticka klart en av mina påbörjade koftor innan jag beställer mer garn, så känslan när jag gjort det får avgöra. 


Inga kommentarer: