02 mars 2019

Ett långtidsprojekt är klart

Vissa projekt tar längre tid än andra. Den här filten började jag sticka på våren 2017. Den var tänkt som en present till lilla E som föddes under hösten det året, men så blev det inte. E fick en tröja istället, och filten tog bara lite längre tid än vad jag tänkt mig att färdigställa. 
Mönstret heter Pinwheel Scrap Blanket. Det är både snyggt, roligt att sticka och praktiskt. Praktiskt på det sättet att man stickar varje ruta för sig, så det här har varit en perfekt pendlarstickning. Har varit ganska lagom att sticka en färg per enkel resa. Dessutom är det enkelt att se sina framsteg, både per ruta och i antal rutor. 

Garnerna jag använt är en riktig blandning av olika varianter med ca 150- 200 m/ 50 g. Mycket är tweed, Magasin Duetts Donegal Tweed, Geilsk Tweed och Pickles Merino Tweed (vilket är precis samma kvalitet men med olika namn och ett av mina favoritgarner, därav alla rester), men har också med Sandnes Sisu, Malabrigo Sock och några kvaliteter till. Som avslutning på hela filten gjorde jag en i-cordkant. Den tog två dagar att sticka, så det är tur att jag blev nöjd med den. 

Har du mycket restgarner hemma är det här verkligen ett toppenmönster! Det går att anpassa till vilken garntjocklek som helst, och är som sagt väldigt rolig att sticka. Även fast det tog tid att sticka den här filten är jag redan sugen på att lägga upp till en ny. 

1 kommentar:

Marika sa...

Vad fin den blev! Jag borde nog ta tag i min också.