06 november 2019

Fläderbärskoftan

Tog till slut tag i alla mina ärmar, och då gick det ändå rätt snabbt att få ett projekt klart. 


Den här koftan kom till eftersom jag blev förälskad i färgen på garnet. Den heter fläderbär, vilket jag tycker att det är att ta i, men den är fin i vilket fall. Den är aningens melerad, så det får lite liv utan att bli oroligt, precis som jag gillar bäst. 



Ville ha någon liten tvist på koftan, så stickade några varv vriden resår uppe vid nacken. Kanske skulle ha stickat några varv till såhär med facit i hand. Jag testade också att sticka några kortvarv över bysten för att undvika veck i sidorna, och tycker det fungerade ok, men inte perfekt. Till viss del tror jag det beror på att kortvarven borde hamnat lite längre upp. När jag sköljde upp koftan växte den, vilket jag hade räknat med (hade faktiskt varit noggrann och gjort en provlapp innan eftersom jag anade att det skulle kunna bli så), men den växte lite mer på längden än beräknat. Alltså hamnade kortvarven också lite längre ner än beräknat. Dock inte så pass mycket att jag tänker göra något åt det. 


Totalt sett en rolig stickning, och roligt att testa ett nytt garn. Skulle vilja testa fler av Lana Grossas garner i framtiden. 

Mönster: Eget
Garn: Lana Grossa Cool Wool Big Melange
Stickor: 4 mm till kroppen och 3,5 mm till ärmarna

1 kommentar:

Marika sa...

Som sagt, den är jättefin!