27 december 2019

2019 års värstingprojekt


Ibland känner man ju direkt när man ser ett mönster att det där måste jag sticka, och precis så var det med Stag Head Pullover. Det tog ett par år innan jag tog mod till mig att börja, och sen tog den rätt lång tid att sticka den, men till sist blev den ändå klar!


När jag började sticka tyckte jag inte alls om flätor. Jag tyckte varken att de var speciellt snygga eller roliga att sticka. En sån här tröja skulle känts som en utopi för tio år sedan för min del. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig!

Flätorna på den här tröjan är verkligen intrikata. Jag hade med mig projektet till en stickträff i somras, men det slutade bara med att jag inte kunde prata under hela kvällen eftersom jag var tvungen att koncentrera sig så mycket, och sen fick jag ändå repa eftersom jag hade stickat fel. Merparten av tröjan är därför stickad hemma i lugn och ro. Lite fel är det också någonstans uppe vid hornen, men jag har inte ens orkat leta efter var. Enda anledningen att jag vet om det är att jag hade fel antal maskor mellan hornen när jag var klar med diagrammet. 

Originalmönstret är stickad med a-linje och med mer rörelsevidd, men eftersom jag dels inte tyckte om hur hornen tippade ner över axlarna och dels inte trivs speciellt i a-linje över lag stickade jag den lite tajtare och med intagningar för midjan.


Garnet jag stickat med är Cascade 220 Heathers i färgen Summer Sky. Jag skulle säga att den mer likna en disig hösthimmel, men i vilket fall så gillar jag den väldigt mycket. Jag vet att jag skrivit det förr, men jag tycker garner med lite liv är så himla vackra och roliga att sticka i. 

Det här projektet var verkligen en utmaning, och jag är jätteglad att jag gav mig på det! Oftast gillar jag att ha full koll på vad jag stickar, och att känna mig någorlunda säker på att det jag stickar kommer att bli bra, men det är också kul att känna att man lyckats med en utmaning och att man utvecklats under tiden!

Garn: Cascade 220 Heathers
Stickor: 4 mm

2 kommentarer:

Marika sa...

Det är verkligen ett värstingprojekt! Och så himla snygg!

Ulrika sa...

Den är fantastisk!! och jag beundrar ditt tålamod. Wow!