21 juni 2013

En väldigt rosa kofta


Här kommer kofta nr två som har kunnat färdigställas efter att knappar inköptes. En väldigt rosa kofta i pickles merino tweed. Det var helt klart färgen som gjorde att jag köpte det här garnet. Så fort jag såg det på pickles hemsida var jag fast, och när jag fick hem det i brevlådan var det om möjligt ännu mer rosa än vad det såg ut på bilderna. Så rosa att jag nästan kippade lite efter andan.

I garnet finns det inslag av gult, lila och rött, så när jag letade knappar ville jag ha något som tog upp en av de färgerna. Tycker att de här lila pärlemorknapparna gör det alldeles utmärkt. Utan att för den delen ta över. 

Mönstret till koftan heter blank canvas. Det är ett basmönster till en tröja, men jag klippte upp den så att jag fick en kofta. Anledningen till att jag ville sticka den var axlarna. Ärmarna och kroppen är nämligen ihopstickade i någon slags halvraglan (finns säkert något fint namn för detta som jag inte kan) så att en del av ärmen går upp över axeln. Det syns inte alls så bra i mitt garn eftesom det är tweed, men jag tycker det är en rolig lösning. Kommer troligen att använda mönstret igen.

Mönster: Blank Canvas av Ysolda Teague
Garn: Pickles Merino Tweed färgen Rose
Stickor: 3 mm

3 kommentarer:

ylva sa...

Fin kofta , ser ut att sitta som en smäck, sitter själv här och kollar garner till en ny(!) kofta , jag har ju bara femtielva ......ja ja vad gör man när mam känner sig vilsen utan stickning och semestern har börjat ;)

bondtösen sa...

Jag har säkert sagt det förr, men jag säger det igen. Koftor kan man aldrig få för många av! Låter trevligt med ett nytt projekt.

Blenda sa...

Så fin! Intressant axel! :-)

Ha det gott/Blenda