15 februari 2015

Diagonapples

Min diagonapples är klar! Den var så himla kul att sticka, och jag tycker den är riktigt snygg. Tänk att den lilla detaljen att ränderna går på diagonalen och inte är helt raka gör så stor skillnad.



Halsduken är stickad i rätstickning. Det har resulterat i att den växt. När jag maskade av den gick den två varv om halsen, men efter ett par gångers användning går den att dra tre varv. I takt med att den blir längre blir den ju dock även tunnare, så det gör inte så mycket. Tror jag kommer att använda denna halsduk flitigt.

Garnet jag använde var enbart rester från stashen. Det gick åt 956 m+ 110 m som jag slängde eftersom det var så små stumpar kvar. Helt perfekt projekt för alla udda smånystan som jag hade hemma. Nöjdhetsgraden med ett projekt höjs helt klart när man kan använda sig av material som finns hemma. Kanske blir det till och med en till diagonapples så småningom, för även om jag nu har använt upp mycket av mitt turkosa garn så har jag fortfarande kvar ett lager med andra färger.

Mönster: Diagonapples
Garn: Bland annat rowan fine tweed, bambino ull, sisu och drops baby merino
Stickor: 3,5 mm

4 kommentarer:

Emmy sa...

Jättefin! Verknigen ett suveränt mönster till restgarner :)

Anna sa...

Härlig! Tänk att ha flera i olika färger...

ylva sa...

Himla fin ! och som sagt det är alltid härligt att minska på stashen

Emmas dagar sa...

Så läcker den är!
Ja minsann, det enkla kan vara nog så spännande :-)