04 juni 2021

Rosa sockor att värma en frusen


De här sockorna har jag stickat till en person i min närhet som kan behöva lite värme, både bildligt och bokstavligt. När jag valde vad jag skulle sticka gick jag framför allt in för att hitta en fin rosa färg. Mönstret fick bli ett spetsmönster. Tycker det är lättast att ge bort sockor som inte är flerfärgsstickade eftersom de ofta är lite trånga och bökiga att få på, och då är spets ett enkelt sätt att piffa upp stickningen. Dessutom är jag nog i lite av en spets- och flätperiod när det gäller sockor generellt. Har inte gjort flerfärgsstickade sockor på länge.


Garnet kommer från Rät och Avig. Jag har velat testa hennes sockgarner ett tag, och hon hade den perfekta mättade rosa färgen för det här projektet. I hälen syns de subtila skiftningarna extra bra. Precis såhär vill jag ha ett sockgarn! Lite liv, men tillräckligt jämnt för att kunna framhäva ett mönster. Dock är jag inte helt förtjust i strukturen på garnet. När det gäller sockgarner tycker jag bäst om dem som har lite stuns, fyller ut och som är mot det grövre hållet, till exempel Opal och Trekking. Det här garnet känns  väldigt mjukt och ganska stumt.


I min iver glömde jag att förflytta mönstret när jag kom till socka två, så jag har gjort två identiska istället för spegelvända. Ofta repar jag när sånt händer, men i just det här fallet tycker jag inte att det gör så mycket. Det är en väldigt levande socka i alla sina flätor, så misstaget göms väl. 

Garn: Tough n´ Comfy från Rät och Avig
Stickor: 2,25 mm

Inga kommentarer: