17 juni 2013

Elsie

Här är hon. Elsie! Prydd med mörkblå pärlemorknappar. Det känns som att jag har stickat på henne i en evighet, men egentligen är det bara ett halvår. Ärmarna är istickade med förkortade varv, och när jag gjorde ärm ett tyckte jag inte alls om den här tekniken. Dessutom blev ärmen för liten vid första försöket, så jag var tvungen att sticka om den en gång, och då tappade jag lusten vilket gjorde att den fick vila i ett par månader. När jag gav mig i kast med ärm två kändes tekniken att sticka uppifrån och ner mycket enklare. Hade då övat på min Audrey emellan, men jag föredrar nog ändå en vanlig ärm stickad nerifrån och upp. 

Jag har gjort en del ändringar från mönstret när det gäller den här koftan. Främst gäller detta ärmarna. Jag stickade dem två storlekar större än kroppen på överärmarna, men sedan gjorde jag fler minskningar än vad mönstret sa för att de inte skulle bli så stora nertill. Ska nog påpeka att det inte är mönstret som är konstigt här utan att det nog är jag. Mina armar verkar inte vara proportionerliga i förhållande till kroppen, för jag måste i stort sett alltid göra ärmarna större än vad som rekommenderas till min storlek, oavsett vilket mönster jag använder. Sedan stickade jag halskanten i mosstickning, och inte som en fläta som mönstret sa. 

Över lag är jag väldigt nöjd med den här koftan, och jag hoppas och tror att den kommer att bli en favorit till hösten och vintern. 

Mönster: Elsie av Jennifer Wood
Garn: Drops Alaska
Stickor: 4,5 mm