08 januari 2014

Ett UFO har blivit klart

De här vantarna var med på bild i sammanfattningen av stickåret 2013, men de har ännu inte fått ett eget inlägg vilket jag tycker de är värda. Jag började sticka på dem i somras. Första vanten blev klar ganska snabbt, men när jag började på vante nr 2 stickade jag mycket hårdare, och den blev ett par cm mindre i omkrets. Då tröt tålamodet, och allt hamnade i en mörk vrå. Där fick det sedan ligga till sig fram till jullovet, och nu när jag tog tag i det igen tog det bara ett par dagar att bli klar.


Jag tycker mönstret är väldigt vackert, och passformen är perfekt. Designern, Wenche Roald, har även gjort många andra fina mönster, och då främst vantar. Jag kan speciellt rekommendera ett mönster med dalahästar som jag stickade ett par av för många år sedan, samt ett par vantar med pudlar på. De sistnämnda har jag inte stickat själv, men jag kommer nog att göra det så småningom.

Garn: Rauma finull
Stickor: 2 mm till den vänstra vanten och 2,25 mm till den högra


4 kommentarer:

Anna sa...

De är så fina! Tycker verkligen om färgen. Har sett dem förut, men inte med så här fin färg, så nu kommer de definitivt in i min kö på ravelry.

Blenda sa...

Jättefina! Superfint monster verkligen!

Anonym sa...

Jättefina. Har du mönster till dem och pudelvantarna?

bondtösen sa...

Tack!

Mönstren finns att köpa på Wenches blogg eller på hennes sida på ravelry. På ravelry heter hon knitnetty.

Bloggen: http://knitnetty.blogspot.se/