30 augusti 2014

Belladone!

Jag har gjort många försök till att sy kläder i mina dagar, men det brukar alltid sluta på samma sätt. Jag syr först, tänker sen och blir arg och slänger projektet i en mörk vrå. Men skam den som ger sig. Här är klänningen Belladone!


Fickor!


Och utskuren rygg. 

Jag är helt oproportionerligt stolt över denna skapelse! Vet inte riktigt vad som gick vägen denna gång jämfört med tidigare, men kanske var det en kombination av bra mönster, tips och råd från vännerna E-K och J och att jag med åren blivit lite lugnare och tålmodigare. Mönstret heter som sagt Belladone och kommer från franska företaget Deer & Doe. Har gjort några små justeringar från mönstret. För det första har jag kombinerat en storlek upptill med en annan storlek nertill, vilket inte var så svårt som jag först trodde. Sedan har jag även tagit in lite vid översta delen av dragkedjan för att tyget skulle lägga sig snyggt vid utskärningen och minskat sluttningen vid axlarna för att få bort överskottstyg vid halsringningen. Vet inte om det är så man "ska" göra, men jag tycker i alla fall att det blev bra. 

Tyget är köpt i Söderköping på Jofotex, en affär som jag hittade av en slump i somras (jag körde vilse när jag var ute med jobbet och blev tvungen att stanna på en parkering, som råkade bli Jofotexs, för att navigera mig). Väldigt trevlig affär som helt klart är värd ett besök. 

Lite tråkigt att klänningen blev klar så här till slutet av sommaren, men något tillfälle hoppas jag ska uppstå till att ha den innan det definitivt blir höst. Sedan har jag även lust att sy en till klänning i samma mönster, men i lite tjockare tyg, för att passa i vinter. Har helt klart fått blodad tand när det gäller att sy!

9 kommentarer:

knitnetty sa...

Jättesnygg klänning :) Den vill jag okcså sy - både til mig själv och mina döttrar! Tack för tips om mönsteret.

Liisa sa...

Superfin! Med en kofta går den ju att ha länge än (även om du då inte kan flasha den snygga ryggen). Och koftor tror jag nog att du har ;)

Blenda sa...

Så himla fin, både tyget och modellen!

docksjo sa...

Jätte fin det ser alldeles perfekt ut som att du verkligen har lyckats passa in den till dig. Det finns väll inget rätt och fel bara mer eller mindre praktiskt, så så länge man gillar resultatet och det passar bra så kan man göra som man vill.
http://docksjo.com

Marika sa...

Fantastiskt fin!

Löpmaskan sa...

Superfin! Med långa tajts och kofta kan du säkert använda den bra många veckor till. Mera klänning :)

ylva sa...

Imponerande, så himla fin , nu har du ju också världens chans att få sticka en kofta som matchar :) jätte, jätte , jättefiiiin !

Anna sa...

Superfin!!! Jag vet inte mer vad jag ska säga faktiskt. Kan bara hålla med föregående kommentarer om en matchande kofta (som kanske redan finns) och kanske ett par strumpbyxor skulle förlänga säsongen för klänningen.

bondtösen sa...

Tack alla för era fina ord! Ja, en matchande kofta måste det nog bli :)