08 september 2014

Riot of color


Ytterligare ett par flerfärgsstickade sockar har sett dagens ljus. Denna gång är det Riot of  color. Mönstret finns med i boken Around the world in knitted socks som är en bok med 26 sockmönster som alla är inspirerade av olika länder. Inspirationen till dessa sockar ska komma från norra Afrika, och jag tycker mönstret är helt fantastiskt! Det var dessa sockar som gjorde att jag köpte boken.

Jag som i förra inlägget klagade lite på att flerfärgsstickade sockar ofta blir för små har med detta par istället fått det motsatta problemet. Detta varnade tjejerna i Stick with us podcast om i avsnittet om flerfärgsstickning, men jag gick ändå inte ner i stickstorlek. Som tur är har jag ändå hittat ett tillfälle när de passar alldeles utmärkt, nämligen utanpå ett par bomullsstrumpor i mina arbetsstövlar. Det känns lite i hjärtat att använda dessa fina sockar (och dessutom i ett fint garn) till ett så slitigt och vardagligt syfte, men min förnuftiga sida tycker ändå att det är bättre att använda dem på ett sätt som sliter ut dem snabbt än att låta dem ligga och damma i en byrålåda. 

Mönster: Riot of color
Garn: Artesano definition
Stickor: 2,5 mm4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka vackra sockar! Vilket fantastiskt mönster! Men lite svårtstickat skulle jag tippa.

ylva sa...

Jisses va fina sockar du gör nu , water for the elephant har jag haft som favorit på Ravelry men aldrig kommit till skott kanske time nu

bondtösen sa...

Lite pilligt är det såklart, men det är roligt att utmana sig själv.

Water for elephants tycker jag absolut att du ska sticka Ylva! Passar ju bra till vintern. Du har ju flerfärgsstickat mycket fint innan med så du har ju vanan inne.

Annika sa...

Oj så vackra både de här och de andra sockorna blev!