05 januari 2015

Årets första färdiga projekt!

Årets första färdiga projekt är ett projekt som jag stickat på i 3,5 år, nämligen dominorutefilten! Tjohoo vad härligt det är att den äntligen är klar!
Jag började som sagt sticka på den här filten redan i juli 2011. På sommarmarknaden hos Ull och Garn i Vadstena hade väninnan L med sig en dominorutefilt i grått som hon hade stickat, och jag tycket den var så fin att jag ville sticka mig en egen. Såhär i efterhand undrar jag hur jag egentligen tänkte, eller om jag ens tänkte över huvud taget... 

Det har varit många tvivel på vägen medans denna filt har växt. Ett antal gånger har den lagts undan av ren tristess. Man kan ledsna ganska bra på att sticka dominorutor efter ett tag. Jag har även gått från att älska färgvalet till att vara grymt besviken över att jag inte valde blått istället för turkost till att återigen vara helnöjd med det turkosa. Filten har även varit klar en gång, men när den väl var klar tyckte jag att den blev för lite och bestämde mig för att sticka på 60 rutor till. Nu är jag i alla fall nöjd, framför allt med att jag orkade göra den klar!

Garnet jag använt är 4- trådigt gästrike och lett lopi, och filten har totalt 180 rutor. Runtom har jag virkat en kant med två varv fasta maskor.

Den passar perfekt in hemma hos mig!

10 kommentarer:

Anna sa...

Passar jättebra ju! Hur fin som helst, och vilket jobb du har gjort... Imponerad!

Blenda sa...

Superfin! Vilket arbete!

Blenda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marika sa...

Jättesnygg, och den passar ju hur bra som helst där i soffan!

ylva sa...

Vilket jobb, men helt klart mödan. Jättesnyggt .

Cecilia N sa...

Ibland ska man vara glad att man inte tänkte.

Snygg och imponerande.

Liisa sa...

Vilken start på året! Och vilken jättesnygg och härlig filt! Jag gillar verkligen färgkombinationen! Smart också att göra i såpass grovt garn... Jag har en tendens att börja på stickor 2,5 och undrar varför jag aldrig kommer längre än till två rutor ;)

Emmy sa...

Fantastiskt fin filt! Och väldigt du :)
Ibland undrar man ju vad man tänkte när man började på projekt, men när de blir så här blad ska man nog vara glad att man inte tänkte.

Anonym sa...

Grattis till en mycket fin pläd och till att du höll ut - och att du stickade de där 60 extra så att du verkligen blev nöjd. Jag ska tänka på dig och försöka hålla ut jag med, började virka två (!) restgarnsplädar förrförra sommaren. Båda är halvfärdiga ...

bondtösen sa...

Tusen tack för alla fina kommentarer! Och ja, det var verkligen tur att jag valde lite tjockare garner. Jag stickade på stickor nr 7, och hade jag valt en mindre storlek hade jag ALDRIG blivit klar.