29 december 2015

Empire

Sista projektet ut 2015 är koftan Empire. Jag har spanat på det här mönstret i flera år, så det var verkligen på tiden att jag stickade det. Jag gillar retrovibbarna det ger med sitt strukturmönster. 


Jag har stickat koftan i lila Superwash Safir. Jag hade spanat in garnet i min lokala garnaffär, men väntade ganska länge innan jag väl köpte det eftersom jag inte visste vad jag skulle sticka av det. Nu när jag väl slog till fick jag veta att de inte längre ska sälja det, och att de nystan jag köpte var de allra sista de hade kvar av den färgen. Ibland ska man ha lite extra tur. Knapparna köpte jag för ett år sedan. Visste inte alls vad jag skulle ha dem till, men var bara tvungen att köpa dem eftersom de hade så fin färg. Känns roligt att de äntligen har fått hamna på en kofta.


Jag följde mönstret ganska väl. Enda ändringen är att jag gjort koftan längre. Det var enkelt ordnat eftersom jag hade för få varv per 10 cm, så jag följde helt enkelt mönstret och fick en kofta som var några cm längre än originalet. Jag stickade till och med ärmarna uppifrån och ned med förkortade varv, precis som mönstret sa, även fast jag inte är så förtjust i den tekniken. Tycker det är lite bökigt att vrida och vända på arbetet hela tiden, men å andra sidan slipper man ju montera. Och det ser jag som en stor fördel.

Mönster: Empire av Gudrun Johnston
Garn: Superwash Safir
Stickor: 3 mm

1 kommentar:

Liisa sa...

Supersnygg! Du är verkligen en koftmästare! Jag gillar att sticka ärmarna med förkortade varv sådär men håller med om att det blir lite meckigt och bylsigt när man håller på och stickar...