28 december 2018

Blommiga vantar

Ett av årets sista, eller kanske till och med det sista, avslutade projekt är ett par vantar. Jag visste ju att de hade legat i stickkorgen ett tag när jag tog tag i dem igen, men jag trodde inte att de hade legat sedan februari 2016 som en gammal anteckning jag hittar påstår... 
Egentligen ska det vara en blomma i handen med, men den glömde jag bort och kom inte på förrän jag påbörjat vante nummer två. Så det fick bli utan blomma den här gången med. Har stickat ett par till innan, och då kom jag inte heller ihåg den. 


Mönstret kommer från boken Karins syjunta och är gjort av Clara Falk. Boken innehåller egentligen inte så mycket stickat, utan projekt i alla möjliga tekniker, och jag tycker den är himla fin och läsvärd. Perfekt kaffebordsbok!


Anledningen till att jag började sticka vantarna var att jag hade garn hemma som passade perfekt till min träningsjacka. Som tur är har jag fortfarande min mintgröna jacka kvar (härligt när saker man gillar har bra kvalitet), även fast åren gått. 

Mönster: Blommiga vantar av Clara Falk från Karin Holmbergs bok Karins Syjunta  
Garn: Rauma Finull (mint) och Kampes 2- trådiga (oblekt)
Stickor: 2,5 mm

2 kommentarer:

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Jättefina vantar! Det gjorde väl inget att du glömde blomman på insidan? Jag har inte sett "orginalet" men jag tycker att de här ser väldigt fina ut med mönster bara på tummen:).

bondtösen sa...

Nej, tycker inte heller att det gör något egentligen. Och det är ju bara jag som vet om att det inte är stickat enligt mönstret.