01 februari 2015

DECO nr II

Efter alla problem jag hade med min första DECO trodde jag inte att det någonsin skulle bli en nr II, men tiden läker alla sår. Så efter 1,5 år kände jag ändå att jag var mogen att göra en till, för jag tycker fortfarande att mönstret är väldans snyggt. Denna gång gick det mycket bättre! Behövde bara repa upp lite på en ärm, vilket är en strålande förbättring från förra koftan som jag stickade om typ tio gånger innan den blev bra.
Jag har gjort koftan efter de angivna måtten i mönstret, så den blev riktigt kort. Det var också tanken eftersom jag vill kunna använda den som klänningskofta. Garnet är Hverdagsuld från Tusinfryd som jag köpte av Majas Manufaktur på Syfestivalen. Det var riktigt trevligt att sticka med, och dessutom drygt. Koftan är ju visserligen kort, men jag tycker ändå det är bra att få en långärmad kofta på mindre än sex nystan. Jag kommer definitivt att sticka mer i det garnet.

Mönster: DECO
Garn: Hverdagsuld från Tusinfryd
Stickor: 3 mm

5 kommentarer:

ylva sa...

Den är verkligen fin Deco - koftan och man ser redan nu att den kommer att bli perfekt till en sommarklänning samtidigt som den går jättebra till byxor också tycker jag

Anonym sa...

Jättesnygg modell - och fin färg! Jag älskar koftor, men har också haft oturen att köra fast på mönstrena på flera av dem, även den jag håller på med just nu. Tänkte först när jag såg din kofta att den kanske var lite lättare och att jag kanske skulle testa den, men blev tveksam när jag sen läste vad du skrivit. Men idogheten segrar. Det är väl denna kofta ett bevis på. Grattis till en fin - och säkert mycket användbar - kofta!

Irene Lundell sa...

Fin!

Rimfrost sa...

oj,vilken fin kombo mellan mönster och garn! Förstår att du är nöjd!

Annika sa...

Så fin! Nu blir jag också sugen på att sticka en deco, ju.